Ram Bakım ve Onarım

Ram Bakım
       Herkese merhaba bu yazımızda ram bakım ve onarımı nasıl yapılır onu öğreneceğiz. bu yazının aslında iki alt başlığı bulunmakta bunlardan birisi yazılım ile bakım yapmak diğeri ise fiziksel temaslar ve küçük dokunuşlarla onarım yapmak olacaktır. Şimdiden iyi öğrenmeler.
      Öncelikle yazılım alanında bir programdan yardım alacağız. Öyleki bu program ücretsiz olarak piyasaya sunulmuş ve kullanımı oldukça basit olmakla beraber fazlasıyla etkili. Şimdi programımızdan bahsedelim: Ram idle LE programı bir sistem belleği iyileştirme ve bilgilendirme yazılımıdır. Türkçe açılımı 'rastgele erişilebilir bellek ' olan ve genelde 'Ram' olarak ifade edilen, sistemimizin geçici hafıza kaynağı zamanla görevini tam olarak yerine getiremeyebilir. Bellek ya da belleklerin tam kapasite ile çalışabilmesi için kullanıla kullanıla boşa çıkan alanlarının yeniden işlem yapar hale gelmesi gerekmektedir.
       Yazılım bellek kullanımınızı size bir grafik üzerinde göstermektedir. Burada pasif biçimde duran "Ram iyileştiriciyi etkinleştir(Enable Ram Optimizer)" butonuna basarak artık belleklerinizi daha performanslı kullanabilirsiniz yapacağınız tüm işlem bundan ibarettir. Bu da yazılımın kullanımının ne denli kolay olduğunu göstermektedir. 
       Yukarıda açıklanan temel işlevinin yanı sıra; yazılımın bir de sistem bilgilendirme işlevi bulunmaktadır. Bu alanda; kullanmış olduğunuz işletim sistemine ait ayrıntılı bilgiler alabilir, sisteminiz üzerinde çalışmakta olan işlemlerin listesine bakabilir ve bellekleriniz hakkında kullanım oran bilgilerini görebilirsiniz.
        Ücretsiz olarak sunulan yazılımın boyutunun çok küçük olması kullanımının kolay olması ve oldukça işlevsel olması küçük ama çok faydalı bir yazılım olduğunun kanıtıdır.

Burası ilk adım olan yazılımla bakım idi şimdi fiziksel bakıma geçelim.

Ramlerimiz elektrik akımından etkilenmektedir. Kullanıcının bilgisayarını yanlış kapatması veya şehir elektrik hattından yüksek akım gelmesi yahut bir anda elektriğin kesilmesi ramlerde statik yapmaktadır. Böyle bir durumun sonucu ise bilgisayarınızı açtığınızda görüntünün gelmemesidir. Bu durumdan kurtulmak için bilgisayarınızın kasasını açıp ramlerinizi çıkarıp metal bir yüzeye giriş kısmını yavaşça dokundurmanız statik durumundan kurtaracaktır. 


Soru ve önerileriniz için yorum yapmayı unutmayınız. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere






İlgili Yazilar